Web Analytics
50 Plussers, Beweging, Gezonde voeding

De 5 meest voorkomende gezondheidsklachten van 50-plussers

Vermoeidheid kent vele oorzaken

Er zijn heel wat oorzaken die vermoeidheid veroorzaken. Een paar daarvan zijn: te weinig slaap, een gebrek aan goede voeding, teveel cafeïne en uitdroging. Met betrekking tot voeding: kijk eens naar je eetgewoontes. Eet je verse, biologische groenten of eet je veel voorverpakte, klaargemaakte maaltijden waar waarschijnlijk veel suiker in verwerkt is? Hoeveel koffie, thee, chocola en frisdrank zoals coca cola drink je iedere dag? Daar zit allemaal cafeïne in. Teveel cafeïne ontregelt je systeem en heeft invloed op je slaap. Als laatste: drink je wel genoeg (bron)water? Je moet minstens 1,5 liter gewoon lekker water drinken per dag. Als je daar aan gewend bent, lust je al die softdrinks niet eens meer. De laatste keer dat ik coca cola heb gedronken kan ik mij niets eens meer herinneren!

Waarom kun je plotseling een druk op je borst voelen?

Bij een coronaire hartziekte zijn de aderen die het hart van bloed voorzien (kransslagaderen) vernauwd. Als de bloedtoevoer daardoor vermindert, krijgt iemand niet voldoende zuurstof en voedingsstoffen. Hij of zij voelt dan een plotseling opkomende druk op de borst. Dat heet angina pectoris. Als de bloedtoevoer naar een bepaald deel van het hart volledig is afgesloten, is dat een hartinfarct. Hartziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak, zowel voor vrouwen als voor mannen. Daarom beveel ik iedereen van 45 jaar en ouder aan om een AGA screening te laten doen. Dan kan er worden vastgesteld of je aderen stijf of soepel zijn. Soepele aderen zijn het geheim van een lang en gezond leven. Zou jij niet willen weten of jouw aderen soepel zijn?

Vermoeidheid

Een beroerte is de oorzaak van een te hoge bloeddruk

Iemand met een verhoogde bloeddruk (hypertensie) merkt daar meestal niets van. Toch is het regelmatig controleren van de bloeddruk belangrijk. Mensen met een hoge bloeddruk hebben meer kans op hart- en vaatziekten en om een beroerte te krijgen. Bij een beroerte wordt de bloedtoevoer naar de hersenen plotseling verstoord. Als een bloedpropje een bloedvat afsluit is dit een herseninfarct. Als een bloedvat in de hersenen openspringt is dit een hersenbloeding. Bij een beroerte krijgt een deel van de hersencellen te weinig zuurstof en voedingsstoffen. De cellen beschadigen en kunnen afsterven. Lichaamsfuncties vallen tijdelijk of permanent uit. Je kunt dit voorkomen door intensief te gaan bewegen, een AGA screening te doen en door ons speciale Arginine voedingssupplement te gaan gebruiken. Vind jij ook niet dat voorkomen veel beter is dan genezen?

Vallen en botbreuken

Als je wat ouder wordt heb je een grotere kans op vallen en botbreuken. Dat komt omdat spieren en gewrichten vaak minder soepel zijn. Ik hoef je niet te vertellen dat een val zeer ernstige gevolgen kan en dat een genezing soms lang kan duren. Je kunt dit voorkomen door tijdig in actie te komen. Als je de mooie leeftijd hebt van tussen de 45 en 55 jaar en gezond bent, is er geen enkele reden om niet te gaan bewegen zoals ik dat voorstel. De K.I.L.I.O. oefeningen die ik heb ontworpen zijn er op gericht om mensen die weinig bewegen ertoe aan te zetten om dit nu wel te gaan doen. Met een beetje discipline en doorzettingsvermogen kun je heel snel super gezond worden en zal de kans op een val of een botbreuk sterk verminderen. Wil jij ook niet gezond ouder worden?

Longontsteking

Een longontsteking wordt veroorzaakt door een virus, een bacterie, een schimmel of een parasiet. Al deze dingen ademen we allemaal wel van tijd tot tijd in, maar alleen bij iemand die een verzwakte weerstand heeft zal dit uitlopen op een longontsteking. Dan raken de longblaasjes en het weefsel er omheen ontstoken. Die ontstekingen hebben als gevolg dat er slijm ontstaat waardoor zuurstof moeilijker in het bloed wordt opgenomen. Dit slijm is de oorzaak dat je gaat hoesten. Voldoende intensieve beweging, goede voeding en voldoende voedingssupplementen zorgen ervoor dat je immuunsysteem zo sterk wordt dat je gewoon niet bang hoeft te zijn dat je een longontsteking gaat krijgen. Vooral intensief bewegen, wat ik zelf al meer dan 25 jaar doe, is erg belangrijk. Daarmee vergroot je namelijk je longcapaciteit, verbeter je de pompkracht van je hart en dus de bloedtoevoer naar al je organen.