Web Analytics

K.I.L.I.O. oefeningen

kilio

Van gewoon Gezond naar Super Gezond

Ik schrijf niet alleen over preventieve gezondheid. Ook laat ik zien hoe je met  K.I.L.I.O. (Korte Intensieve Lichamelijke Interval Oefeningen) veel fitter kunt worden. Deze eenvoudige oefeningen van maar 5 tot 6 minuten per dag kunnen iedereen van tussen de 45- en 55 jaar, in korte tijd, op een veel hoger niveau van gezondheid brengen. Voor de mensen die daarna door willen gaan om echt super gezond te worden, heb ik een speciaal trainingsprogramma van twee maanden ontwikkeld. Het is iets waar ik meer dan 25 jaar geleden mee ben begonnen en nu nog steeds, twee keer per week, met groot plezier doe. Het is mij, toen ik 50 was, in korte tijd gelukt om van gezond naar super gezond te gaan, dus waarom zou het jou niet lukken?

Zonder grote inspanningen naar Super Gezond

Het is nu eenmaal zo dat mensen, naarmate ze wat ouder worden, minder gaan bewegen. Als je echter niet intensief genoeg beweegt, worden je spieren steeds zwakker. Het onvoldoende bewegen leidt tot een mindere gezondheid, maar het is nooit te laat om daar verandering in te brengen. De meeste mensen denken dat je uren lang moet gaan sporten. Daar ziet men dan erg tegenop, met als resultaat dat ze maar helemaal niets doen. Om echt fit te worden hoef je echter helemaal geen grote inspanningen te doen. Het doen van enorme inspanningen is namelijk helemaal niet goed voor je lichaam. Dat zorgt alleen maar voor stress en stress hebben we al meer dan genoeg van in ons dagelijks leven.

Korte intensieve oefeningen zijn het geheim

Mijn K.I.L.I.O. methode is er op gericht om je lichaam kort, intensief te belasten om het daarna weer rust te gunnen. In feite zijn de rustperioden net zo belangrijk als de momenten van inspanning. Klinkt dit als de omgekeerde wereld? Toch is het zo want mijn methode werkt! Kijk maar naar mijn video’s op Facebook. Waarschijnlijk ben je op mijn website terecht gekomen omdat je iets aan je gezondheid wilt gaan doen. In dat geval ben je aan het juiste adres! Veel mensen zijn eigenwijs en niet bereid preventief iets aan hun gezondheid te doen. De meesten wachten tot zij klachten krijgen om daarna naar hun huisarts te gaan voor een oplossing. Ik zou zeggen: wees wijs en wordt lid van mijn Super Gezonde Gerard Club. Waarschijnlijk zal dat één van je beste beslissingen ooit zijn. Waarom? Als je Super Gezond bent, leef je langer en vooral ook gelukkiger. Wie wil dat nou niet?

Je bent nooit te oud om gezond te worden!

De K.I.L.I.O. oefeningen heb ik ontwikkeld omdat ik het levende bewijs ben dat het nooit te laat is om iets aan je gezondheid te doen en dat het mogelijk is om op een superleuke manier super oud te worden.  Toen ik 50 was hing, na 100 meter joggen, mijn tong op mijn schoenen. Ik zweette als een otter en hijgde als een oud paard. Mijn leven zonder sporten begon zijn tol te eisen. Toen besloot ik dat alles radicaal moest veranderen. In de afgelopen jaren heb ik veel gelezen en geleerd over beweging, voeding & mindset en deel dit graag met iedereen die lid is van mijn Super Gezonde Gerard Club. Je zult verbaasd zijn wat je allemaal te weten komt. Ik wil niet alleen maar aanwijzingen geven, maar ik wil ook zo vaak mogelijk zelf deelnemen aan de speciale 5 km interval jogging ‘examen’ events voor de 45- tot 55-jarigen die ik van tijd tot tijd door het hele land zal gaan houden. Daarom hoop ik je daar een keer persoonlijk kan ontmoeten.

Deze website wordt binnenkort vernieuwd