L-Arginine

Wat is Arginine?

shadow-ornament

 

Wat is L-Arginine nou eigenlijk?

L-Arginine is een aminozuur. In het menselijk genetisch materiaal zijn 20 aminozuren aangelegd die proteïnen vormen en daarom als proteïnogeen worden aangeduid. Deze 20 proteïnogene aminozuren worden ook aangeduid als standaard aminozuren. Ze zijn in drie groepen in te delen: essentiële, semi-essentiële en niet-essentiële aminozuren. Voor de mens zijn 8 aminozuren essentieel aangezien het lichaam ze niet zelfstandig kan produceren. De 10 niet-essentiële aminozuren kan het lichaam, in principe, zelf produceren. De aanduiding ‘essentieel’ en ‘niet-essentiël’ betekent niet dat één groep minder belangrijk is dan de andere. Afhankelijk van leeftijd, geestelijke en lichamelijke stress heeft het menselijk lichaam aminozuren, in verschillende hoeveelheden, nodig om gezond en productief te blijven. Voor het lichaam is bij alle aminozuren alleen de L-structuur natuurlijk. Daarom moet er bij de opname van extra benodigde aminozuren, bijvoorbeeld door voedingssupplementen, op gelet worden dat het om L- en niet om een D- of DL- (gemengde) aminozuren gaat. Vandaar dus L-Arginine.

Hoe lang is L-Arginine al bekend?

In 1895 werd arginine voor het eerst ontdekt. Men wist dat het iets in het lichaam deed, maar niet precies wat. In 1998 ontvingen drie Amerikaanse wetenschappers, te weten dr. Louis Ignarro (1941), dr. Ferid Murrad (1936) en dr. Robert Furchgott (1916) de Nobel prijs voor medicijnen. Zij hadden namelijk ontdekt dat L-Arginine het lichaam aanzet om stikstofoxide te maken. In het Engels zegt men het zo: ‘L-Arginine is a Nitric Oxide precursor’. L-Arginine is dus een heel bijzonder en onmisbaar natuurlijk aminozuur. De reden dat het grote publiek, in al die jaren, hier weinig tot niets van heeft gehoord komt hoofdzakelijk door het feit dat de farmaceutisch industrie hier (letterlijk) geen brood in zag. Aminozuren komen namelijk in de natuur voor en daardoor kan men er geen patent op krijgen. Zonder deze exclusieve garantie zijn de farmaceuten niet bereid om Arginine preparaten op de markt te brengen. Aan de andere kant biedt dit iemand zoals ik, de gelegenheid om dit bijzondere aminozuur de bekendheid te geven die het verdient en daarmee vele mensen kunnen helpen om gezonder te worden.

Wat doet L-Arginine?

L-Arginine is bijzonder belangrijk voor het lichaam, maar wat het precies doet mag ik je op deze pagina niet vertellen van de Nederlandse overheid. Misschien raar, maar waar. Dat is één van de redenen waarom ik de Super Gezonde Gerard Club heb opgericht. Als lid heb je toegang tot al deze informatie plus nog veel meer. Ik had je graag hier wat meer over verteld, maar helaas kan dat niet. Mijn excuses.

Wil je Arginine bestellen? Dat kan!

Klik hier om Arginine te bestellen