Web Analytics
50 Plussers, Gezondheid

Poets regelmatig je tanden voor een goede gezondheid

Wil je een goede gezondheid behouden? Poets dan regelmatig je tanden.

Wist je dat mensen met chronisch ontstoken tandvlees een twee keer zo groot risico hebben om een hartaanval te krijgen? Deze, op het oog, vreemde samenhang wordt in verschillende onderzoeken bevestigd.

Ontstoken tandvlees is een belangrijk signaal dat er iets mis gaat met grote gevolgen in je lichaam. Een goede mondverzorging is heilzaam voor veel méér dan alleen je mond. Hier zijn een aantal tips:

  • Poets je tanden twee maal per dag en poets minimaal 2 minuten per poetsbeurt, zo blijft je gebit schoon en fris en bescherm je jezelf tegen de schadelijke invloeden van tandplak. Tandplak bestaat uit bacteriën en veroorzaakt gaatjes.
  • Door middel van flossen kun je ook de plekken waar je met de tandenborstel niet bij kunt, schoonmaken. Ook kun je hiermee etensresten tussen je tanden vandaan halen.
  • Gebruik tandpasta zonder fluoride. Fluoride is schadelijk voor je gezondheid. Parodontax heeft een variant zonder fluoride, te herkennen aan de blauwe verpakking.
  • Door af en toe Natriumbicarbonaat ofwel Baking Soda (een goed merk is ‘Arm & Hammer’) te gebruiken om je tanden te poetsen, kun je je tanden op een veilige en heel goedkope manier veel witter maken. Ik gebruik Natriumbicarbonaat ook voor andere dingen, dit is één van hen.
  • Je kunt zo zelf heel eenvoudig een voorraadje tandpasta maken door 1 eetlepel Baking Soda te mengen met 2 eetlepels kokosolie op kamertemperatuur, 10 druppels etherische olie en ½ theelepel Himalaya- of Keltisch zeezout. Goed mengen en in een schoon glazen potje doen.

Blijf supergezond met super witte tanden!