Web Analytics

Super gezond bewegen

Super gezond bewegen

Zo is het begonnen

Op een zonnige zondagmiddag zat ik in de tuin gezellig een glaasje wijn te drinken toen mijn jongste zoontje Tomas, toentertijd 10 jaar oud, mij uitdaagde om met hem te gaan joggen. Ik weet niet of het de wijn was of omdat ik moeilijk ‘nee’ kan zeggen tegen een uitdaging, maar ik nam het aan. Al na 100 meter moest ik ermee stoppen. Ik kon gewoon niet meer. Ik was helemaal buiten adem en het zweet brak mij aan alle kanten uit. Wat had ìk een slechte conditie! Eigenlijk niet verwonderlijk, want ik had in de 10 voorgaande jaren niets meer aan sport gedaan. Toen ik wat op adem was gekomen zei ik tegen Tomas dat ik de volgende dag zou gaan trainen en dat ik over een tijdje hèm zou uitdagen om te kijken wie dan het langst het joggen zou kunnen volhouden….

Zo gezegd, zo gedaan. Bij mijn eerste ‘training’ kon ik al 300 meter joggen. Dat is toch al 300% meer dan de dag daarvoor! Na 2 maanden was ik zover dat ik Tomas kon uitdagen. De rondjes die we aflegden waren ongeveer 400 meter lang. Tomas hield het 10 rondjes vol en ik deed daar nog 2 bij. En de winnaar was… Het leuke is dat ik, na meer dan 25 jaar, nog steeds twee keer per week 4,5 km jog. Wat een uitdaging van een 10-jarig ventje voor een impact kan hebben op een 50-jarige!

Nu daag ik jou uit!

Gezien bovenstaande ervaring, heb ik besloten om alle 50 plussers van Nederland uit te dagen om net zo super gezond te worden als ik. Daarom schrijf ik de maandelijks magazine ‘Super Gezond‘ (ondertitel: ‘waarheid en leugens over geneeskunde en medicijnen’) met allerlei tips over de juiste voeding en vooral ook over bewegen. Natuurlijk weet ik heel goed dat er allerlei boeken en gratis nieuwsbrieven zijn op dat gebied, maar worden die ook gelezen en vooral ook toegepast? De mijne is uniek want wat er in mijn magazine staat is afkomstig van een bijzondere arts uit Florida. Hij heeft een kliniek met 50 man personeel, 25.000 patiënten en maar liefst 500.000 abonnees.

Hij is erg kritisch op de farmaceutische- en voedselindustrie. Wat hem zo bijzonder maakt, is niet alleen dat hij zo kritisch is, maar tegelijkertijd simpele, natuurlijke oplossingen aanbeveelt die je gezondheid verbeteren. Alles waarover hij schrijft onderbouwt hij. Hij roept dus niet zo maar wat, dus ik ook niet! Zijn nieuwsbrieven, die ik al meer dan 5 jaar lang iedere maand ontvang, vertaal ik en zorg er voor dat alle aanbevelingen in Nederland beschikbaar zijn.

Word abonnee

Wil je van ‘bijna gezond’ naar ‘gezond’ of van ‘gezond’ naar ‘super gezond’? Dat kan en het hoeft niet eens erg lang te duren. Of het gaat lukken hangt natuurlijk niet van mij af, maar van jouw motivatie en doorzettingsvermogen. De vraag die je jezelf moet stellen is, of je vindt dat jouw gezondheid belangrijk genoeg is om daar wat moeite voor te doen. Als dat zo is, neem dan mijn uitdaging aan en word abonnee. Misschien ben je dan binnenkort, net zoals ik, super gezond.