Super gezonde aderen

Super gezonde aderen

Over het onderwerp gezonde aderen hebben mijn vrouw Tineke en ik sinds 2008 veel kennis opgedaan. De belangrijkste punten daarvan zal ik hieronder samenvatten.

Hart en aderen

Natuurlijk weet je dat je hart het belangrijkste orgaan van je lichaam is. Maar wist je ook dat je lichaam maar liefst 100.000 km aan bloedvaten heeft die er voor zorgen dat alle zuurstof en voedingsmiddelen naar de diverse organen worden getransporteerd? Gezonde aderen zijn daarom erg belangrijk, want verharde, stijve of dichtgeslibde aderen zijn de oorzaak van hartaanvallen en beroertes. Het nare is dat dit proces zo langzaam gaat, dat je dit bijna nooit merkt totdat het te laat is. Wat bijna niemand weet is, dat je dit proces tijdig kunt vaststellen en dat daar iets aan te doen valt.


Hoe gezond zijn je aderen?

Je kunt moeilijk super gezond ouder worden met ongezonde aderen. Daarom zijn Tineke en ik in 2008 een screening praktijk begonnen onder de naam AGA screening. Daar kunnen wij, door middel van speciale en gevalideerde meetapparatuur, de conditie van iemands aderen vaststellen. Deze ‘arteriograph’ doet zo’n 15 metingen, dus veel meer dan een gewone bloeddrukmeter die artsen en cardiologen normaal gebruiken. Een AGA screening kost € 49,50 en een afspraak kun je maken door het invullen van dit afspraakformulier.

Het aminozuur L-Arginine

L-Arginine is een van de twintig, natuurlijke voorkomende, aminozuren. Ze zijn allemaal belangrijk, maar vooral L-Arginine speelt een bijzondere rol in ons lichaam. Het werd voor het eerst in 1895 ontdekt. In 1998 ontvingen drie Amerikaanse wetenschappers de Nobelprijs voor geneeskunde vanwege hun ontdekking dat L-Arginine het lichaam aanzet tot het maken van NO (Stikstofoxide). De wetgeving van de rijksoverheid over gezondheidsclaims is zodanig streng, dat we geen verdere inhoudelijke informatie mogen verstrekken. Als je meer wilt weten klik je op afgesloten privé pagina.

Het L-Arginine supplement ProArgi-9+ bestellen

Uiteraard is het het beste om eerst een AGA screening te laten doen, zodat de conditie van je aderen kan worden vastgesteld. Dan kunnen wij ook gericht advies geven. Voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om een AGA screening te laten doen, kan dit supplement ook worden besteld via het bestelformulier. Als je ProArgi‑9+ gaat bestellen, kun je hier lezen over de inhoud en gebruik van ProArgi-9+.

Inhoud van een doosje ProArgi-9+

Een doosje ProArgi-9+ bevat 30 sachets. Iedere sachet van 10 gram heeft de volgende inhoud:

L-Arginine 5 gram
L-Citruline 200 mg
Vitamine C 60 mg
Vitamine D 5 µg
Vitamine B6 2 mg
Vitamine B12 3 µg
Vitamine K 20 µg
Folium zuur 200 µg

Een hoog cholesterol is niet gevaarlijk

De laatste jaren is er heel veel te doen geweest over cholesterol. Mensen zijn door hun artsen verteld dat een hoog cholesterol gehalte in je bloed gevaarlijk is en dat je daarom, meestal voor de rest van je leven, statines moet gaan gebruiken. Laat ik daar kort over zijn: het is gewoon een broodje aap verhaal. Van Dale omschrijft ‘een broodje aap verhaal’ als: ‘een meestal gruwelijk, hedendaags volksverhaal dat als `waar gebeurd’ wordt verteld en dat inspeelt op universele angsten’. Ik zou het niet beter kunnen omschrijven. De abonnees van mijn magazine hebben al een aantal artikelen over cholesterol van diverse vooraanstaande artsen en professoren kunnen lezen. Je zult begrijpen dat ik daar nu niet verder op kan ingaan. Laat ik alleen zeggen dat cholesterol in de lever wordt aangemaakt en dat het een onontbeerlijke bouwstof voor ons lichaam is. Aangezien ook de meeste hormonen in de lever worden aangemaakt, moet je uiterst voorzichtig met je lever omgaan en daar zeker geen schadelijke medicijnen op los laten.

Meer informatie

Wil je weten wat je bloeddruk waarden behoren te zijn of heb je vragen over bijvoorbeeld diabetes? Kijk dan bij hart- en vaten woordenboek waar een aantal van deze onderwerpen worden toegelicht.

AGA screening Volendam

In 2014 kwam Siem Tol uit Volendam een screening bij ons doen. Hij werd hier zo enthousiast over dat hij deze screeningen graag zelf wilde gaan doen in Volendam. Nadat hij de screening apparatuur had aangeschaft en door ons was getraind, is hij aan de slag gegaan. Sindsdien hebben wij nauw contact met elkaar en kan hij met vragen altijd bij ons terecht. Lees het verhaal van Siem Tol.

Wil jij ook een AGA screening beginnen in jouw woonplaats?Omdat wij verwachten dat de bekendheid van AGA screening de komende tijd sterk zal gaan toenemen, zijn wij op zoek naar mensen die, net zo gemotiveerd als Siem, graag een eigen AGA screening willen beginnen. Een achtergrond als verpleegkundige is zeker een pluspunt, maar is geen vereiste.


Dit vergt een zekere investering qua apparatuur, maar de training doen wij gratis. Ook willen wij geen financieel aandeel in jouw toekomstige werkzaamheden. Je bent dus volkomen eigen baas. Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar info at agascreening.nl dan ontvang je van mij een meer gedetailleerde uitleg met opgave van alle financiële aspecten.