Web Analytics

AGA screening

Hart- en bloedvaten

Natuurlijk weet je dat je hart het belangrijkste orgaan van je lichaam is. Maar wist je ook dat je lichaam maar liefst 100.000 km aan bloedvaten heeft die er voor zorgen dat alle zuurstof en voedingsstoffen naar de diverse organen worden getransporteerd? Gezonde aderen zijn daarom erg belangrijk, want verharde of dichtgeslibde aderen zijn de oorzaak van hartaanvallen en beroertes. Het nare is dat dit proces zo langzaam gaat, dat je dit bijna nooit merkt totdat het te laat is. Wat bijna niemand weet is dat je dit proces niet alleen tijdig kunt vaststellen, maar dat daar ook iets aan te doen valt.

 

Maak een afspraak voor een AGA screening

Je kunt niet super gezond ouder worden met ongezonde aderen. Daarom zijn mijn vrouw Tineke en ik in 2008 een screening praktijk begonnen onder de naam AGA screening. Daar kunnen wij, door middel van de gevalideerde ‘Arteriograph’ meetapparatuur, de conditie van iemands aderen vaststellen. De arteriograph doet zo’n 15 metingen, dus veel meer dan kan worden vastgesteld met een gewone bloeddrukmeter. Een AGA screening kost € 49,95 (€45,00 voor leden) en een afspraak kun je maken door het invullen van dit afspraakformulier

Het aminozuur L-Arginine

L-Arginine is één van de twintig, natuurlijke voorkomende, aminozuren. Ze zijn allemaal belangrijk, maar vooral L-Arginine speelt een bijzondere rol in ons lichaam. Het werd voor het eerst in 1895 ontdekt. In 1998 ontvingen drie Amerikaanse wetenschappers de Nobelprijs voor geneeskunde vanwege hun ontdekking dat L-Arginine het lichaam aanzet tot het maken van NO (Stikstofoxide). Verdere informatie hierover kan ik alleen aan de leden van mijn Super Gezonde Gerard Club verstrekken. De reden is dat algemene websites, zoals deze, geen informatie over gezondheid mogen vermelden.

Het L-Arginine supplement bestellen

Uiteraard is het het beste om eerst een AGA screening te laten doen, zodat de conditie van je aderen kan worden vastgesteld. Dan kunnen wij ook gericht advies geven. Voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om deze screening te laten doen, kan dit supplement ook worden besteld door te klikken op ProArgi-9+. Hier kun je lezen over de inhoud en gebruik

Een hoog cholesterol is niet gevaarlijk

De laatste jaren is er heel veel te doen geweest over cholesterol. Mensen worden verteld dat een hoog cholesterol gehalte in je bloed gevaarlijk is en dat je daarom, meestal voor de rest van je leven, statines moet gaan gebruiken. Laat ik daar kort over zijn: het is gewoon een broodjeaapverhaal. Van Dale omschrijft ‘een broodjeaapverhaal’ als: ‘een meestal gruwelijk, hedendaags volksverhaal dat als `waar gebeurd’ wordt verteld en dat inspeelt op universele angsten’. Ik zou het niet beter kunnen omschrijven. De lezers van mijn magazine ‘Super Gezond’ hebben al een aantal artikelen van diverse vooraanstaande artsen en professoren over cholesterol kunnen lezen. Je zult begrijpen dat ik daar nu niet verder op kan ingaan. Laat ik alleen zeggen dat cholesterol in de lever wordt aangemaakt en dat het een onontbeerlijke bouwstof voor ons lichaam is. Aangezien ook de meeste hormonen in de lever worden aangemaakt, moet je uiterst voorzichtig met je lever omgaan en daar zeker geen schadelijke medicijnen op los laten.

Meer informatie

Wil je weten wat je bloeddrukwaarden behoren te zijn of heb je andere vragen, kijk dan op het hart- en vaten woordenboek waar een aantal van deze onderwerpen worden toegelicht.

Deze website wordt binnenkort vernieuwd