Super gezonde aderen

Over het onderwerp gezonde aderen hebben mijn vrouw Tineke en ik sinds 2008 veel kennis opgedaan. De belangrijkste punten daarvan zal ik hieronder samenvatten.

Hart en aderen

Natuurlijk weet je dat je hart het belangrijkste orgaan van je lichaam is. Maar wist je ook dat je lichaam maar liefst 100.000 km aan bloedvaten heeft die er voor zorgen dat alle zuurstof en voedingsmiddelen naar de diverse organen worden getransporteerd? Gezonde aderen zijn daarom erg belangrijk, want verharde, stijve of dichtgeslibde aderen zijn de oorzaak van hartaanvallen en beroertes. Het nare is dat dit proces zo langzaam gaat, dat je dit bijna nooit merkt totdat het te laat is. Wat bijna niemand weet is, dat je dit proces niet alleen tijdig kunt vaststellen, maar zelfs kunt terugdraaien. Ik ben daar een voorbeeld van, want weinig mensen hebben zulke gezonde aderen als ik. Maar ook jij kunt weer gladde, soepele en dus gezonde aderen krijgen. Een AGA screening kost € 49,50 en een afspraak kun je maken door het invullen van dit afspraakformulier.

Hoe gezond zijn je aderen?

Je kunt natuurlijk nooit super gezond ouder worden met ongezonde aderen. Daarom zijn Tineke en ik in 2008 een screening praktijk aan huis begonnen onder de naam AGA screening. Daar kunnen wij, door middel van speciale en gevalideerde meetapparatuur, de conditie van iemands aderen vaststellen. Deze ‘arteriograph’ doet zo’n 15 metingen, dus veel meer dan een gewone bloeddrukmeter die artsen en cardiologen normaal gebruiken. Voor een uitgebreide uitleg zie de AGA screening video hieronder.


Als wordt vastgesteld dat de conditie van iemands aderen te wensen overlaat, bevelen wij een Arginine supplement aan dat wij beschouwen als het beste ter wereld.

Het Arginine supplement

Het Arginine supplement dat wij verkopen heet ProArgi-9+. Arginine is een belangrijk aminozuur dat het lichaam gebruikt om stikstofoxide (NO) aan te maken. Dat gebeurt in het endotheel, een laagje cellen dat zich aan de binnenkant van de aderen en het hart bevindt. Arginine is al bekend sinds 1895, maar pas honderd jaar later ontdekten drie Amerikaanse wetenschappers dat L’Arginine stikstofoxide aanmaakt. In 1998 ontvingen zij daarvoor de Nobelprijs voor geneeskunde. Stikstofoxide (NO) zorgt er, onder andere, voor dat verharde, verstijfde aderen weer elastisch worden en dat de bloeddruk weer normale waarden krijgt. Ook zorgt NO ervoor dat de verhouding tussen het HDL en LDL van cholesterol in balans wordt gebracht. L’Arginine doet nog veel meer in het lichaam, lees daarom ook 88 redenen om Arginine te gebruiken alsook een korte samenvatting van een, door twee artsen, geschreven boek de Arginine oplossing.

Een hoog cholesterol is niet gevaarlijk

De laatste jaren is er heel veel te doen geweest over cholesterol. Mensen zijn door hun artsen verteld dat een hoog cholesterol gehalte in je bloed gevaarlijk is en dat je daarom, meestal voor de rest van je leven, statines moet gaan gebruiken. Laat ik daar kort over zijn: het is gewoon een broodje aap verhaal. Van Dale omschrijft ‘een broodje aapverhaal’ als: ‘een meestal gruwelijk, hedendaags volksverhaal dat als `waar gebeurd’ wordt verteld en dat inspeelt op universele angsten’. Ik zou het niet beter kunnen omschrijven. De abonnees van mijn magazine krijgen een speciaal rapport van 35 pagina’s met als titel ‘De Cholesterol leugen’. Je zult begrijpen dat ik daar nu niet verder op kan ingaan. Laat ik alleen zeggen dat cholesterol in de lever wordt aangemaakt en dat het een belangrijke bouwstof voor ons lichaam is. Aangezien ook de meeste hormonen in de lever worden aangemaakt, moet je uiterst voorzichtig met je lever omgaan en daar zeker geen schadelijke medicijnen op los laten.

ProArgi-9+ bestellen

Uiteraard is het het beste om eerst een AGA screening te laten doen, zodat de conditie van je aderen kan worden vastgesteld. Dan kunnen wij ook gericht advies geven hoeveel ProArgi‑9+ je per dag zou moeten innemen. Voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om een AGA screening te laten doen, kan ProArgi‑9+ ook worden besteld via dit bestelformulier. Als je ProArgi‑9+ gaat bestellen, kun je hier lezen over de inhoud en gebruik van ProArgi-9+.

AGA screening Volendam

In 2014 kwam Siem Tol uit Volendam een screening bij ons doen. Hij werd hier zo enthousiast van dat hij deze screeningen graag zelf wilde gaan doen in Volendam. Nadat hij de screening apparatuur had aangeschaft en door ons was getraind, is hij aan de slag gegaan. Sindsdien hebben wij nauw contact met elkaar en kan hij met vragen altijd bij ons terecht. Hoe tevreden Siem is over de screening en de daarmee verbonden ProArgi‑9+ kun je lezen in het verhaal van Siem Tol.

Wil jij ook een AGA screening beginnen in jouw woonplaats?

Omdat wij verwachten dat de bekendheid van AGA screening en de ProArgi‑9+ de komende tijd sterk zal gaan toenemen zijn wij op zoek naar mensen die, net zo gemotiveerd als Siem, graag een eigen AGA screening willen beginnen. Een achtergrond als verpleegkundige is zeker een pluspunt, maar is geen vereiste.

Natuurlijk vergt dit een zekere investering qua apparatuur, maar de training doen wij gratis. Ook willen wij geen financieel aandeel in jouw toekomstige werkzaamheden. Je bent dus volkomen eigen baas. Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar info at agascreening.nl dan ontvang je van mij een meer gedetailleerde uitleg met opgave van alle financiële aspecten.

Meer informatie

Misschien wil je meer weten wat Arginine precies doet in het lichaam? Of vraag je je af wat je bloeddruk waarden behoren te zijn of heb je vragen over bijvoorbeeld diabetes? Kijk dan bij hart- en vaten woordenboek waar een aantal van deze onderwerpen aan bod komt. Meer algemene onderwerpen kun je vinden in de literatuurlijst.