Welkom op onze speciale pagina

De reden dat wij een afgesloten pagina hebben gemaakt is omdat de Nederlandse- en EU-wetgeving, onder druk van de machtige farmaceutische industrie, de laatste jaren zodanig beperkend is geworden dat het verboden is om de werking van natuurlijke middelen uit te leggen. Dat wordt beschouwd als zogenaamde ‘gezondheidsclaims’ en deze zijn streng verboden. Alsof wij, als mensen met gezond verstand, niet zelf kunnen bepalen wat goed voor ons is! Vandaar deze pagina over de samenstelling van AGANINE waarin het duidelijk wordt waarom wij ons Nederlands product als 's werelds belangrijkste supplement beschouwen.    

Waarom AGANINE® zo bijzonder is

Na meer dan 10 jaar ervaring met een Amerikaans L-Arginine product besloten wij in 2018 om een eigen supplement te laten ontwikkelen waar wij essentiële ingrediënten aan hebben toegevoegd die elkaar, op synergetische wijze, complimenteren.

Waarom L-Arginine zo’n belangrijk aminozuur is en wat het in het lichaam doet wordt op deze pagina door een aantal vooraanstaande artsen en wetenschappers uitgelegd. Over Vitamine C heeft dr. Henk van ’t Klooster een verhelderend artikel geschreven. De andere ingrediënten staan hieronder vermeld.

 1. Vitamine C

Hoe belangrijk vitamine C is en waarom er door de medische wereld veel te weinig aandacht aan wordt gegeven, wordt uitstekend verwoord door Henk van ’t Klooster, oud-sectordirecteur van het RIVM. De vitamine C in AGANINE is een speciale combinatie waardoor het goed door het lichaam wordt opgenomen.

 1. L-Citruline

Deze aminozuur zorgt voor een langere werking van stikstofmonoxide (NO, Nitric Oxide) in het lichaam.

 1. Aquamin® mineralencomplex

Aquamin wordt gewonnen uit 100% rode zeewier (Lithohamnium Calcareum). Het is een natuurlijk mineralen complex van gecalcineerd zeewier met 32% calcium en meer dan 70 andere mineralen en spoorelementen. Goed voor de botten, gewrichten en spijsvertering.

 1. Magnesium citraat

Onmisbaar voor een goede werking van zo’n 300 chemische reacties in het lichaam. Zorgt voor mineralen balans, ontspant spieren, bloedvaten en zenuwen.

 1. Zink picolinaat

Eén van de belangrijkste spoorelementen. Vooral goed voor het immuunsysteem.

 1. Pomegranate extract

Van pomegranate is bekend dat het tal van gunstige werkingen heeft in het lichaam waaronder die van cardiovasculaire gezondheid.

 1. Resveratrol

Ook resveratrol krijgt steeds meer aandacht vanwege haar bijzondere eigenschappen. Wij kozen voor resveratrol omdat het een antioxidant is en ontstekingsremmend werkt.

 1. Vitamine D3

Als één van de belangrijkste vitamines mag vitamine D3 hier niet ontbreken. Het zorgt, onder andere, voor stevige botten, tanden, spieren en het afweersysteem.

 1. Vitamine B12

Samen met magnesium en vitamine D3 is een gebrek aan vitamine B12 één van de grootste problemen van de moderne mens. Daarom hebben wij een relatief hoge dosis toegevoegd. Vitamine B12 is, onder andere, goed voor de aanmaak van rode bloedcellen en voor het zenuwsysteem.          

 1. Vitamine K2 (MenaQ7)

Ook deze vitamine is erg belangrijk en krijgt steeds meer aandacht van de wetenschap. Wij hebben gekozen voor MenaQ7 omdat dit het beste door het lichaam wordt opgenomen. Zorgt voor botopbouw, houdt bloedvaten schoon en werkt preventief tegen hart- en vaatziekten.

 1. Foliumzuur (B-11)

Werkt samen met vitamine B-12. Zorgt voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen.

Een aantal door artsen geschreven boeken over L-Arginine