fbpx

Waarom moet je een fietshelm dragen?

Waarom moet je een fietshelm dragen?

Fietsen is bij menig Nederlander met de paplepel ingegoten. Met een elektrische fiets kun je tegenwoordig ook nog eens lekker hard gaan. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje en met een fiets vang je de klap met je lichaam en je hoofd op. Het dragen van een fietshelm is daarom geen overbodige luxe. Van alle fietsers die in Nederland gewond raken, loopt bijna een derde hoofd- en/of hersenletsel op.

Vooral elektrische fietsers raken ernstiger gewond bij een ongeluk. Zij zijn vaak ouder en daardoor kwetsbaarder. Wat de oorzaak ook is, onderzoek toont aan dat het dragen van een fietshelm de kans op ernstig hoofdletsel aanzienlijk verkleint. Volgens stichting wetenschappelijk onderzoek verkeersveiligheid verkleind het de kans op ernstig hoofdletsel zelfs met 69%!

De meeste mensen (vooral dames denk ik) vinden een fietshelm niet zo elegant staan, maar is toch sterk aan te raden. Een fietshelm beschermt namelijk je hersenen als die in aanraking komen met een hard voorwerp of de grond. Het verspreidt de botsenergie over een groter oppervlakte van het hoofd.

Een fietshelm is vooral ook effectief bij valpartijen en botsingen als de botssnelheid gering is (maximaal 20-25 km/uur). Vooral voor kinderen die in een fietsstoeltje worden vervoerd en voor kinderen die nog niet zo stabiel zelfstandig kunnen fietsen, kan een fietshelm bescherming bieden bij valpartijen en aanrijdingen.

Een fietshelm is vooral ook effectief bij valpartijen en botsingen als de botssnelheid gering is (maximaal 20-25 km/uur). Vooral voor kinderen die in een fietsstoeltje worden vervoerd en voor kinderen die nog niet zo stabiel zelfstandig kunnen fietsen, kan een fietshelm bescherming bieden bij valpartijen en aanrijdingen.

Uiteraard moet een helm goed passen en op de juiste wijze gedragen worden. Een helm moet goed om het hoofd passen en dus niet te groot of te klein zijn. Helmen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Om de ideale maat te kiezen meet je de omtrek van het hoofd boven de wenkbrauwen. De omtrek van het hoofd moet overeenkomen met de maat van de helm. Op de website www.fietsvoordeelshop.nl staat bij iedere helm de beschikbare maatvoeringen inclusief passende hoofdomtrek vermeld, waardoor je altijd de juiste keuze maakt.

1. Alle informatie in mijn magazine ‘Super Gezond’ en in mijn speciale rapporten wordt te goeder trouw en op strikt vertrouwelijke basis verstrekt.

2. Niets uit mijn magazine ‘Super Gezond’ of uit mijn speciale rapporten mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, internet, sociale media zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram of in welke vorm dan ook, zonder daarvoor, vooraf, mijn schriftelijke toestemming te hebben ontvangen.

3. De informatie in het magazine en in de speciale rapporten is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en mijn eventuele aanbevelingen zijn niet bedoeld om het advies van jouw arts of medisch specialist te vervangen.

4. Indien je de aanbevelingen uit mijn magazine of speciale rapporten wilt gaan opvolgen, raad ik aan om eerst het advies van je arts in te winnen.

5. Noch de schrijver van het magazine ‘Super Gezond’ (Gerard Nederpel), noch Freeflow International of Super Gezond Ouder Worden zijn aansprakelijk of verantwoordelijk voor enig verlies, schade of letsel veroorzaakt of beweerd te zijn veroorzaakt direct of indirect door de verstrekte informatie in het magazine ‘Super Gezond’ of in de speciale rapporten.

6. Indien je als lid van de Super Gezonde Gerard Club je niet houdt aan één van bovenstaande voorwaarden heb ik het recht om, zonder verdere opgave van redenen en zonder restitutie van eventuele reeds betaalde abonnementsgelden, jouw lidmaatschap onmiddellijk te beëindigen.

7. Het lidmaatschap van de Super Gezonde Gerard Club kost €9,95 per maand en dient vooruit te worden betaald. Een lid heeft recht op alle publicaties en kortingen zo lang hij/zij lid blijft. Het lidmaatschap mag te allen tijden worden opgezegd waarna alle rechten op publicaties en kortingen komen te vervallen.

Voor slechts €9,95 per maand ontvang je:

Jouw gegevens

Extra informatie

Je bestelling

Product Kosten
Lidmaatschap Super Gezonde Gerard Club  × 1 4.95 / maand
Kosten 4.95
Totaal 4.95
Recurring totals
Kosten 4.95 / maand
Recurring total 4.95 / maand
Eerstvolgende betaling: 10 september 2022
  • Selecteer je bank

Je persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt om je bestelling te verwerken, om je beleving op deze website te optimaliseren en voor andere doeleinden zoals beschreven in onze privacybeleid.