fbpx

Vitamine D en de zon

Vitamine D en zonlicht

We hebben de zon nodig om vitamine D aan te maken. Mensen worden bang gemaakt en worden aangeraden om zonnecrème met een zo hoog mogelijke beschermingsfactor te kopen. Er bestaat zelfs een factor 50, waardoor je net zo wit van het strand komt als je er heen bent gegaan!

SUNCREAM 50

Verstandig zonnen

Mijn vrouw Tineke en ik smeren ons in met een biologische (mineralen) crème van factor 8. Als we, na een tijdje in de zon te hebben gelegen, voelen dat onze huid wat gevoelig wordt, dan trekken we iets aan. Wij zijn nooit verbrand en hebben altijd een mooi lichtbruin huidje.

MEISJE INSMEREN

Pas op met volle zon

In de zomer staat in Nederland tussen twaalf en drie uur ’s middags de zon op z’n hoogst en kun je het beste uit de zon blijven. Vanaf drie uur is het weer goed toeven in de zon. Het is dus verstandiger om dan pas naar het strand te gaan. Gewoonlijk is dat ook een veel aangenamer tijd voor een strandbezoek.

VOLLE ZON

Goede zonnebrandcrème

Wat de prijs van je zonnebrand ook is, wat betreft bescherming doen ze hetzelfde. Het verschil zit vaak in de extra’s eromheen. Denk aan de verpakking, geur of de smeerbaarheid. Toch beschermt een goedkope crème je net zo goed als een duurdere want de beschermingsfactoren betekenen overal ter wereld hetzelfde.

MEISJE MET ZONNECREME

Verschil minerale en chemische filters

Zonnecrème kan ofwel minerale of chemische filters bevatten, die elk op een andere manier werken. Chemische filters dringen de huid binnen en maken een soort chemische verbinding met je huid waardoor ze de zonnestralen absorberen. Dit proces heeft een halfuurtje de tijd nodig. Minerale filters zijn natuurlijke filters die een laagje over de huid leggen en de stralen reflecteren. Deze filters zijn meteen actief, dringen niet in de huid en zijn daarom ideaal voor baby’s, kinderen en mensen met een gevoelige huid.

KLEIN KIND DIE WORDT INGESMEERD

Vitamine D3

Zodra we niet meer naar het strand kunnen of in de zon kunnen verblijven neem ik elke dag minstens 3000 IE Vitamine D3. Dit is één van de belangrijkste vitamines voor een goed werkend immuunsysteem.

VITAMINE D3

1. Alle informatie in mijn magazine ‘Super Gezond’ en in mijn speciale rapporten wordt te goeder trouw en op strikt vertrouwelijke basis verstrekt.

2. Niets uit mijn magazine ‘Super Gezond’ of uit mijn speciale rapporten mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, internet, sociale media zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram of in welke vorm dan ook, zonder daarvoor, vooraf, mijn schriftelijke toestemming te hebben ontvangen.

3. De informatie in het magazine en in de speciale rapporten is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en mijn eventuele aanbevelingen zijn niet bedoeld om het advies van jouw arts of medisch specialist te vervangen.

4. Indien je de aanbevelingen uit mijn magazine of speciale rapporten wilt gaan opvolgen, raad ik aan om eerst het advies van je arts in te winnen.

5. Noch de schrijver van het magazine ‘Super Gezond’ (Gerard Nederpel), noch Freeflow International of Super Gezond Ouder Worden zijn aansprakelijk of verantwoordelijk voor enig verlies, schade of letsel veroorzaakt of beweerd te zijn veroorzaakt direct of indirect door de verstrekte informatie in het magazine ‘Super Gezond’ of in de speciale rapporten.

6. Indien je als lid van de Super Gezonde Gerard Club je niet houdt aan één van bovenstaande voorwaarden heb ik het recht om, zonder verdere opgave van redenen en zonder restitutie van eventuele reeds betaalde abonnementsgelden, jouw lidmaatschap onmiddellijk te beëindigen.

7. Het lidmaatschap van de Super Gezonde Gerard Club kost €9,95 per maand en dient vooruit te worden betaald. Een lid heeft recht op alle publicaties en kortingen zo lang hij/zij lid blijft. Het lidmaatschap mag te allen tijden worden opgezegd waarna alle rechten op publicaties en kortingen komen te vervallen.

Voor slechts €9,95 per maand ontvang je:

Jouw gegevens

Extra informatie

Je bestelling

Product Kosten
Lidmaatschap Super Gezonde Gerard Club  × 1 4.95 / maand
Kosten 4.95
Totaal 4.95
Recurring totals
Kosten 4.95 / maand
Recurring total 4.95 / maand
Eerstvolgende betaling: 10 september 2022
  • Selecteer je bank

Je persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt om je bestelling te verwerken, om je beleving op deze website te optimaliseren en voor andere doeleinden zoals beschreven in onze privacybeleid.