Lachen is het beste medicijn

Lachen is het beste medicijn

Lachen zorgt ervoor dat je langer leeft. Geloof je dat niet? Wel, wetenschappers uit Griekenland zijn het unaniem eens dat het zo is. Een half uurtje lachen per dag is een natuurlijke bescherming tegen een hartaanval! Cortisol is een stresshormoon dat er voor zorgt dat je kransslagaderen kunnen verstijven. Wanneer je veel lacht zal dit resulteren in een remming van de productie van dit hormoon. Dit betekent dat je kransslagaderen minder verstijven waardoor de doorbloeding beter is en er dus een verminderde kans is op een hartaanval!

Lachen maakt stoffen aan

Door het lachen zal de aanmaak van cortisol worden geremd, maar door een grote glimlach worden andere stofjes juist aangemaakt.

Endorfine, serotonine en dopamine worden aangemaakt wanneer je lacht. Deze stofjes zorgen voor een ontspannen houding en een prettig, zorgeloos en opgewekt gevoel. Dit zal je weerstand verbeteren. 

Oxytocine staat bekend als het ‘knuffelhormoon’. Door aanraking, knuffelen, vrijen, massage en zelfs oogcontact maak je oxytocine aan dat gevoelens van ontspanning, geluk en verbondenheid stimuleert.

Wat doet lachen voor je?

Door veel te lachen zul je er aantrekkelijker uit gaan zien. Het lachen maakt dat je er daadwerkelijk knapper door wordt. Je hebt geen dure cosmetische behandeling nodig om er goed uit te zien.

Door veel te lachen worden je kaakspieren onbewust getraind. Hierdoor ‘straal’ je meer, zul je aantrekkelijker zijn en krijgt je zelfvertrouwen een boost!