fbpx

Waarom is vitamine D zo belangrijk?

Waarom is vitamine D zo belangrijk?

Vitamine D is belangrijk voor sterke botten en tanden en bevordert de opname van de mineralen calcium en fosfor in het lichaam. Vitamine D helpt ook je immuunsysteem te versterken en draagt bij aan een goede werking van de spieren. Vitamine D kan ook bepaalde ziektes voorkomen. In de VS bleek dat vrouwen in het Noorden van de VS (waar de zon minder schijnt dan in het zuiden van de VS) vijf keer zoveel borstkanker kregen als vrouwen in het zuiden van de VS. Ook in ons land hebben de meeste mensen een tekort aan vitamine D.

VIT D STERKE TANDEN

Is vitamine D hetzelfde als vitamine D3?

Wat is het verschil tussen vitamine D en vitamine D3? Vitamine D valt onder te verdelen in twee vormen, namelijk vitamine D2 (plantaardig) en vitamine D3 (dierlijk). De vitamine D vorm die je lichaam zelf aanmaakt is vitamine D3. Naast dat vitamine D3 in je huid wordt gevormd, komt vitamine D3 van nature in een aantal voedingsmiddelen voor.

VIT D ZON EN ZONNEBLOEM

Hoe krijg je voldoende vitamine D naar binnen?

Vitamine D komt voor in onze voeding. Vooral vette vis (zoals zalm, haring en makreel) is rijk aan vitamine D. Eieren bevatten redelijk wat vitamine D, maar melk en melkproducten nauwelijks. Ongeveer een derde deel van de hoeveelheid vitamine D die je per dag nodig hebt, haal je uit gezond en gevarieerd voedsel. De rest maakt je lichaam zelf door het zonlicht. Als je niet genoeg buiten komt of in de zon zit (vooral in het najaar en in de winter dus), dan is mijn aanbeveling om dagelijks minstens 3.000 IE Vitamine D3 als supplement te nemen. Gedurende de wintermaanden neem ik zelf zelfs 6.000 IE per dag.

VIT D VETTE VIS

Wanneer zonnebrandcrème gebruiken?

Wanneer je zonnebrandcrème gebruikt kan je huid minder vitamine D3 aanmaken. Zonnebrandcrème beschermt je tegen UV-B straling, maar het is diezelfde UV-B straling waardoor je huid vitamine D3 aanmaakt. Het is dus niet goed om helemaal geen zonlicht op je huid te krijgen, maar tussen helemaal geen zon en héél veel zon zit natuurlijk een groot verschil. Meer dan een halfuurtje zon heb je voor je dagelijkse dosis vitamine D3 niet nodig. Ga daarom op zonnige dagen tussen 12.00 en 15.00 niet lang in de volle zon zitten of liggen en smeer je in met een (goede) zonnebrandcrème.

VIT D ZONNEBRANDCREME

Is teveel vitamine D schadelijk?

In de praktijk komt een overdosis bij gezonde mensen zelden voor. Langdurige blootstelling aan zonlicht geeft geen risico op een teveel aan vitamine D3. De huid regelt dan namelijk de aanmaak. Een te hoge vitamine D inname kan alleen voorkomen als gevolg van te veel supplementen gebruiken. Bij langdurig gebruik van hoge doseringen kunnen kalkafzettingen in het lichaam ontstaan. 

VIT D ZONLICHT

1. Alle informatie in mijn magazine ‘Super Gezond’ en in mijn speciale rapporten wordt te goeder trouw en op strikt vertrouwelijke basis verstrekt.

2. Niets uit mijn magazine ‘Super Gezond’ of uit mijn speciale rapporten mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, internet, sociale media zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram of in welke vorm dan ook, zonder daarvoor, vooraf, mijn schriftelijke toestemming te hebben ontvangen.

3. De informatie in het magazine en in de speciale rapporten is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden en mijn eventuele aanbevelingen zijn niet bedoeld om het advies van jouw arts of medisch specialist te vervangen.

4. Indien je de aanbevelingen uit mijn magazine of speciale rapporten wilt gaan opvolgen, raad ik aan om eerst het advies van je arts in te winnen.

5. Noch de schrijver van het magazine ‘Super Gezond’ (Gerard Nederpel), noch Freeflow International of Super Gezond Ouder Worden zijn aansprakelijk of verantwoordelijk voor enig verlies, schade of letsel veroorzaakt of beweerd te zijn veroorzaakt direct of indirect door de verstrekte informatie in het magazine ‘Super Gezond’ of in de speciale rapporten.

6. Indien je als lid van de Super Gezonde Gerard Club je niet houdt aan één van bovenstaande voorwaarden heb ik het recht om, zonder verdere opgave van redenen en zonder restitutie van eventuele reeds betaalde abonnementsgelden, jouw lidmaatschap onmiddellijk te beëindigen.

7. Het lidmaatschap van de Super Gezonde Gerard Club kost €9,95 per maand en dient vooruit te worden betaald. Een lid heeft recht op alle publicaties en kortingen zo lang hij/zij lid blijft. Het lidmaatschap mag te allen tijden worden opgezegd waarna alle rechten op publicaties en kortingen komen te vervallen.

Voor slechts €9,95 per maand ontvang je:

Jouw gegevens

Extra informatie

Je bestelling

Product Kosten
Lidmaatschap Super Gezonde Gerard Club  × 1 4.95 / maand
Kosten 4.95
Totaal 4.95
Recurring totals
Kosten 4.95 / maand
Recurring total 4.95 / maand
Eerstvolgende betaling: 10 september 2022
  • Selecteer je bank

Je persoonlijke gegevens zullen worden gebruikt om je bestelling te verwerken, om je beleving op deze website te optimaliseren en voor andere doeleinden zoals beschreven in onze privacybeleid.